tirsdag 20. mars 2007

Gourmetkveld 17. februar 2007 "Best-of-kvelden"

Tilstede: Viggo, Espen, Trine, Susanne, Lars og Liv
Fraværende: Ingen
Sted: Svingen

1. MENY

Arbeidsvin og mat: Bruschetta
Bruschetta som arbeidsmat igjen. Det passer godt som start på en best-of-meny. Samme vin som til forretten. Nam.

Forrett: Ceviche av torsk, laks og reker
Vin: Weinhaus Ostereicher Ress 2005 (kr. 104)

Ceviche er magisk mat. Syren fra sitron- og limesaft marinerer fisken så den virker og ser kokt ut. Rekene var allerede kokt, så de fikk bli med på marineringen kun de siste 10 minuttene. Oppskriften gir mye mat og kan reduseres noe. Lederen mente at det smakte litt sterkt, men det kom av at hun fikk det ene chilifrøet som hadde lurt seg med. Det ville gjort seg med litt brød som tilbehør. Susi ville gjerne tryllet med litt sukker i marinaden. Hennes trylling med sukker/eddik/fløte pleier å gjøre underverker, så sekretæren har tro på at det kunne gjort det enda bedre. Litt mer salt kunne også hevet smaken. Ikke for det, cevichen var god allikevel.

Hovedrett: Buljongtrukket oksefilet med bakt hvitløk, balsamicosirup, pesto, hasselbackpoteter og persillerøtter
Vin: Chateau de Segries Lirac 2004 (kr. 139,90)
Sausevin: Rozes Lbv Port (kr. 99,90)

Indrefileten ble kjøpt hos Rosenberg som vanlig. Og som vanlig excellent kvalitet. Den veide 1,1 kg og ble behandlet i 36 minutter. De siste 10 minuttene hvilte Lars og fileten sammen. Innkjøperne hadde litt vanskeligheter med å få tak i hvitløk av ypperste kvalitet, så det ble en flette. Det ga både smak og lukt nok. Assosiert medlem Ellen kunne melde fra sengen at ”Hun synes det stinker hvitløk, og hun liker det ikke”. For lettere å få bladpersillen til å feste på persillerøttene kan det være lurt å redusere mengden smør.

Dessert: Gelato cappuccino
Vin: Nieport Tawney (kr. 156,20)

Dette er den desserten som i sin tid fikk Økonomiansvarlig til å drømme om bryllup. Hjemmelaget iskrem er gørrgodt. (Gørrgodt er faktisk godkjent av stavekontrollen.) Isen burde vært fryst litt lenger for å få den skikkelig stiv. Vi hadde også i mindre sukker enn det oppskriften oppgir. Det blir søtt nok. I tillegg til den hjemmelagede hadde vi en Møwenpick.

Lederens merknad: Vi skulle ha et "dryss" revet sjokolade på toppen av gelatoen. Sekretæren meldte seg straks frivillig til å lage "sjokoladedrysset", noe som viste seg å bli en klissete affære, uten at det syntes å plage Sekretæren nevneverdig. Ikke rart deler av notatene hennes kan være vanskelige å tyde i etterkant...

2. DIVERSE

Viggo hadde vært på polferd alene denne gang. Det skal sies; Viggo er god også når han kan boltre seg alene. I følge sekretærens notater var vinene veldig gode, og dyre nok. Hva nå enn det kan bety. Det er også notert at Lederen er generelt skeptisk, men lar seg gjerne imponere. Dette virker også litt tatt ut av enhver sammenheng. Men det står der, og da skal det med. I samme slengen tar vi med Susis utsagn om at Espen er som et Kinderegg; oppfyller tre ønsker på en gang. Han er sexy, klok og ?. Det ble ikke avklart hva spørsmålstegnet står for. I verste fall må vi leve i uvisshet resten av livet.

I Svingen vil det være nytt kjøkken neste gang GK ankommer, da skal all maten dampes i den nye dampovnen. Sekretæren har en følelse av at det da ikke blir iskrem til dessert.

Vi gjennomførte også ekstraordinær generalforsamling hvor vedtektene ble diskutert og vedtatt. Se vedtektene her.

Det bør også protokollføres at sekretæren på grunn av fingertrøbbel, sløvhet og/eller dårlig syn overførte 30 kroner for lite til Økonomiansvarlig etter oppgjøret. Hun er fortsatt tynget av gjeld.

Neste GK ble avtalt til 31. mars, i Uren-Luren. Menyplanlegging senest mandagen før. Denne gang ble det ikke lagt noen føringer til valg av meny. Tror jeg. Det står i notatene at neste gourmet = 9. klassepensum. Ref Napoleon. Det utloves finnerlønn til den som kan finne meningen med det. Ellers kan ønsker og bestikkelser mottas før planleggsmøtet.

Telefon til Taxi er 09080

Merknad fra lederen: Har sekretæren fortrengt at GKs maskuline medlemmer, etter tur, prøvde Espens Camilla-Parker-Bowles-jakke?!???


3. OPPGJØR

Mat pr. person: kr. 186
Vin pr. person: kr. 182

Ingen kommentarer: