lørdag 10. juni 2006

Gourmetkveld 10. juni 2006

Tilstede: Viggo, Espen, Trine, Susanne, Liv (Ellen og Nina)
Fraværende: Ingen
Sted: Svingen
Referent: Liv

1. Meny

Arbeidsvin og mat: Denne gangen prøvde vi ny variant av arbeidsmat, lefse med røkelaks, snøfrisk og ruccola. Lefsen smøres med snøfrisk m/dill. Tynne røkelaksskiver fordeles på. Litt ruccola strøs over før lefsene rulles samme og deles i skiver. Enkel og nydelig mat som mettet akkurat passe før forretten. Samme vin som til forretten.

Vin: Chablis Kr 149,00

Forrett: Gazpacho Oppskrift: Gildehefte om grillmat

Vin: Chablis Kr 149,00

Kald grønnsaksuppe er en overraskende god forrett, perfekt sommermat og i tillegg enkel å lage.
Hovedrett: Grillet oksefilet, ovnsstekte poteter med løk og tomat, grønn salat og pesto
Oppskrift : Gildehefte om grillmat

Vin: Rosemont Kr 119,00

Hva kan man si? Det enkle er ofte det beste. Terningkast 6.

Susanne hadde marinert fileten på forhånd. Vi forhåndsstekte i ovn til ca 60 grader kjernetemperatur før vi la den på grillen. Deretter ble den grillet til ?? grader. Pestoen var kjøpt ferdig. Heller ikke potetformen eller salaten var veldig arbeidskrevende. Sekretæren har laget potetformen også i etterkant. Veldig godt. Poteter skrelles og skjæres i skiver. Tomater og løk skives også. Legg lagvis poteter, løk og tomater i taksteinmønster, halvt på skrå i en ildfast form. Vi hadde litt olje over. Stekes i bortimot en time. Salaten besto av feldtsalat, ruccola, tomat, løk, paprika og sukkererter. Olje/eddikdressing over.

Dessert: Herregårdsiskrem med marengs, banan og sjokoladesaus
Oppskrift: Stiansen til hverdags s 258

Vin: Pellegrino Marsala Superiore Dolce 2004 Kr 159,80

Desserten sto i stil til resten av måltidet, enkelt og godt. Vi byttet ut banan med jordbær. Vi var tross alt i jordbærsesongen, jordbær er friskere enn banan og ikke minst, lederen er ikke overvettes begeistret for banan. Dette er også mat som frister å lage mer av. Vi laget sjokoladesausen fra bunnen av, men det er ikke nødvendig. I alle fall ikke til hverdags. Det kan vi overlate til Stiansen. Heldig vinvalg.

Sausevin: Ingen vin i sausen.

2. Diverse
Denne gang traff vi skikkelig med meny. Sekretæren mener å huske at vi var klar for desserten før kl 22. Nå er ikke det et mål i seg selv, men det tyder på at arbeidsmengden var passelig. Det eneste som kunne stokket seg denne gangen var stekeovnkapasiteten i og med at både kjøttet og potetene skulle stekes. Det hadde vi forutsett. Ha. Og la opp løpet ut i fra det. Potetskrellingen ble raskt og nøyaktig utført av tortellinmakerne. De skrelte faktisk alt for mye, før de gikk over til litt øldrikking.

Nytt for oss alle var at Viggo kan trylle. Ellen og Nina ble mektig imponert. Vi andre ble litt imponert. I vedtektene er det Espen som står oppført som underholdningsansvarlig. Denne gangen underholdt han oss med å fortelle litt forsiktig om hva Skrimstadene gjør i skogen. De liker for øvrig veldig godt å være der. I følge Espen pleier han å si; ”Kom igjen Susanne. Løft bena.” Hva de driver med er fortsatt et mysterium.

Neste GK ble ikke avtalt. Enkelte medlemmer antydet at det ikke blir noe før sekretæren har skaffet et nytt medlem. Da vil sekretæren bare si, ”Da kan det bli en stund til.” Hun har enkelte andre krav i tillegg til at han skal være glad i mat og drikke.

Derfor, kanskje neste gang blir det østerriksk meny. Eller kanskje blir menyen bestemt av potetskrellerene. Enten med 5 eller 6 medlemmer. Den som har lever får se.