lørdag 4. februar 2006

Gourmetkveld 4. februar 2006

Tilstede: Viggo, Espen, Trine, Susanne, Liv
Fraværende: Ingen
Referent: Liv

1. Meny
Arbeidsvin og mat: Ingen arbeidsrett denne gangen heller. Vi besluttet ved planleggingen at det ikke var nødvendig i og med at vi skulle ha Bruschetta til forrett. Forretten ble raskt ferdig. Forrettvinen ble derfor benyttet som arbeidsvin.

Forrett: Bruschetta
Oppskrift:
http://www.matprat.no/Recipe.aspx?artid=7818&mnu1=&mnu2=5016

Vin: Petit Burgeouis Sauvignon 2003/2004 Kr 114,50

Som alltid er Bruschetta nydelig. Vi valgte varianten hvor brødskivene stekes i ovn. Ellers gjorde vi ingen endringer til oppskriften. Vinen passet utmerket. Sekretæren har for øvrig spist Bruschetta to dager etter gourmetkvelden(jfr §2 i vedtektene), og er nå i behandling etter en overdose løk.

Hovedrett. Biff med scampi
Oppskrift : se forrett

Vin: Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2001/2003 Kr 122,00

Dette var også et heldig valg som frister til gjentagelse. Oppskriften er enkel, og vi gjorde ingen forsøk på å forbedre den. Utfordringen lå i å steke 5 biffer til 5 ulike ønsker. Alle ble fornøyd med resultatet. Vinen var nydelig Tro mot vedtektene og som en del av behandlingen mot løkoverdose, har sekretæreni i ettertid laget skysausen med eple og timian. Den kan anbefales, både som behandling og som saus.

Dessert: Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum
Oppskrift: se forrett

Vin: Saracco Moscato d’asti Kr 115,90

Dagens utfordring skulle være desserten som i oppskriften besto av 5 ulike komponenter. Vi valgte å droppe gele på Moussen og kunne med hell droppet mer. Vi vil anbefale å velge enten ananas og banansorbet, eller ananas og sjokoladekake/pasjonsfruktmousse. Eggedosisen til kakebunnen ble aldri helt stiv, og det var kanskje årsaken til at kakebunnene ikke ble ordentlig stekt. Selv etter nesten dobbel tid i ovnen. Kakene ble derfor servert i formene. Tips; aluminiumsfolien i bunnen av formene skal ikke spises. Spekkingen av ananas med chili og vanilje, tar en del tid, og det setter ikke så mye smak på ananasen som man kunne tro. Oppskriften er mangelfull mht varme og tid i ovnen. Vi lot den stå ca 25 minutter på 200 grader. Det var OK.

Det var en del kommentarer til vinvalget. Relasjonsbyggeren hadde fokusert på å skaffe en vin som ikke var for tung så sent på kvelden. Og med så mange ulike ingredienser ble valget en ufordring. (Passer det i det hele tatt med vin til banan?) Noen mente vinen minnet om sider kjøpt på Svinesund. Andre kommenterte alkoholprosenten på kun 5 %. Alt i alt var nok vinen et heldig valg. Sier sekretæren som hadde et klart kjørehode og friske smaksløker også nærmere midnatt. Det er til nå ikke rapportert om desserten lever opp til sitt navn.(afrodisikum). Når det gjelder dette spørsmålet avstår sekretæren fra å mene noe som helst.

Sausevin: Ingen vin i sausen denne gang

2. Diverse
Lederen hadde også denne gangen (?) tatt på seg oppgaven å være relasjonsbygger mot vinmonopolet. Nok en gang med godt resultat.

Lederens kommentar til oppgjøret; ”Kr 155 for en treretters middag av høy kvalitet er også veldig billig”

Sekretæren begynner å merke et visst press når det gjelder å skaffe et sjette medlem til klubben. De andre medlemmene legger imidlertid en betydelig begrensning på valgmulighetene når de ikke ønsker at et evt. nytt medlem skal være muslim. Spørsmålet melder seg derfor; Kan det godtas en frafallen muslim som tolererer alkoholkonsum, som ser gjennom fingrene på halalslakting og svinekjøtt og som ikke brenner flagg på gourmetkveldene? Flere spørsmål melder seg; Kan en jøde godtas? Buddhist? Adventist? Mormon?

Neste GK finner sted i Uren Luren den 1. april. Det blir ingen spøk. Formøte avtales av de feminine. Avholdes senest mandagen før.